Hogyan is jelenik meg a test lélek szellem harmóniája és a Természet üzenete a Moksa Cseppben? Dr. Molnár Csabával Dr. Béky László beszélget

Dr. Molnár Csaba:

Test lélek és szellem harmóniája a természetből (woman-1820868_1920)
Test lélek és szellem harmóniája a természetből (woman-1820868_1920)

Egy könyvsorozatot szerkesztek, aminek egyenlőre két tagja jelent meg. Az ősi kultúrák természetgyógyászati és wellnesskezeléseivel foglalkozunk, testi és lelki szinten. Kutatóorvosként kezdtem, törekedtem az alaposságra és hogy szintén az egzakt kutatómódszerekkel vizsgáljam azokat a módszereket amik az egészségünk érdekében felhasználhatóak. Mindig is együtt igyekeztem az egészséget, a wellnesst, a természetgyógyászatot testi és lelki szinten együtt kezelni. Úgy gondolom, hogy a Moksa Csepp is amivel találkoztam, tulajdonképp azt a rezgést adja át, ami a természetes környezetből való. Elképzelhető, hogy amit most a Moksa Csepp naponta bejuttat a szervezetünkbe, azt az emberek pár száz évvel ezelőtt egy mély lélegzetvétellel magukba tudták szippantani. De nem a nagyvárosban és a mesterséges dolgok mellett, hanem mondjuk egy vízesés mellett.

Hogy ezt a rezgést, ezt a harmóniát megkapjuk, az remekül kiegészíti ezt a sok módszert. De akár a gyógynövényterápiákat, gyógyszerterápiákat is, ha arra van szükség. Én gyógyszertanintézetben is tanítottam 7 évig, tehát nem mindig utasítom el a gyógyszereket. Csak hát tény, hogy egyre kevesebbet javasolok ezek közül, egyre jobban megismerjük a mellékhatásokat, igyekszem a természetes módszerekhez ragaszkodni. Test – lélek és szellem harmóniája, avagy mit üzennek a virágok? részletei…

Bizonyos helyzetekben, amikor nem kapjuk meg az élet stabil alapjait a gyerekkori környezetünktől, a belső egyensúly megteremtése különösen nehéz. Ilyenkor saját magunknak kell azt megtalálni saját magunkban. Minden egészségbarát lehetőség jól jön ehhez támogatásnak!

Bencze Ilona árva gyerekként nőtt fel, nagyon sok rosszat tapasztalt gyerekkorában. De már gyerekként gondolkodott azon, hogy biztos van valami megoldás, hogy az ember amíg itt tartózkodik a Földön, ne minden nap valami borzalmat éljen meg. Ne mindig a hiányt tapasztalja meg, hanem biztosan létezik valami olyan megoldás, amivel az ember el tudja érni, hogy ura legyen a saját életének és ne őt dobálják az események.

Belső egyensúly megteremtése: testnevelés – népművelés, életmód tanácsadás

Belső egyensúly megteremtése: sport (people-2592247_1920)
Belső egyensúly megteremtése: sport (people-2592247_1920)

Gyerekként is gondolta, hogy felnőttként biztos hogy van erre lehetősége.

Tanárképzőt végzett, testnevelés – népművelés szakot. 18 évesen úgy ment oda, hogy azzal szeretne foglalkozni, hogy az emberek teste-lelke rendben legyen. Utána 20 évig mindenféle vállalkozással foglalkozott, de nem értette hogyan jön ez az életébe, nem is ezt szerette volna csinálni.

A Moksa kezdetei: út a belső egyensúly megteremtése felé részletei…

Amikor sokáig túlfeszítjük a húrt, és a szellemünk-lelkünk-testünk megálljt parancsol különféle, esetenként ijesztő tünetekkel, értjük a jelzéseit? Ilyenkor már nagyon fontos, hogy a kimerültség ellen tegyünk valamit, és lehetőleg egészségbarát módokon, ha igazán jobban akarunk lenni.

Béky László:

Kimerültség ellen: friss levegő, séta az erdőben (fall-1072821_1920)
Kimerültség ellen: friss levegő, séta az erdőben (fall-1072821_1920)

A mai napon arról fogunk beszélni, hogy olyanok vagyunk, mint a búgócsiga, vagy mint az örökmozgó, mindig tenni akarunk valamit, aztán azon csodálkozunk, hogy ebben a nagy tettrekészségben, nagy akarásban valahol a lelkünk és a testünk is kimerül. Aztán azon is kezdünk csodálkozni, hogy kezd a szervezet jelezni, például magas vérnyomással, szívritmuszavarral, alvási nehézségekkel, reggeli gyűröttséggel.

Nem a természetes biológiai ritmusunk szerint élünk. Ősszel a lombhullatók lehullajtják lombjukat, a madarak egy része elköltözik, az állatok egy része téli álomba merül, van egy megpihenés. Nekünk éjszaka kellene megpihennünk, szépen fokozatosan aludni, de ezt se csináljuk, mert este nézzük a különféle filmeket, műsorokat. Gyakorlatilag a lelkünk állandóan ki van húzva, és csodálkozunk, hogy pszichoneurotikus zavarok vannak bennünk. Arról fogunk beszélni, hogy van normális megoldás is, jógának hívják, csikungnak, tájcsinak, belső csöndnek, belső út megtalálásnak, erről fogunk beszélni Szatmári L. Miklóssal. A kvantum jóga és a Moksa Csepp, avagy kimerültség ellen mit tegyünk? részletei…